22 Ocak 2012 Pazar

Geleceğin Kalecileri Vol 1

     Buffonlarla Casillaslarla Toldolarla Marcoslarla Didalarla Seamanlarla Barthezlerle büyümüş bir nesil olarak bu yazımda sizlere gelecek 10 yılda bu isimler kadar yankı uyandıracak kale bekçilerini henüz çok parlamamışlarını tanıtacağım elimden geldiğince.

Jack BUTLAND = 10 Mart 1993 doğumlu ingiliz kaleci. Clevedon United takımında başladığı futbol öğrenimine 2007 den itibaren Birmingham City 'de devam etmekte , ne kadar gelecek vaad etsede şimdiye kadar Birmingham formasıyla hiç maça çıkmamıştır. Sadece geçen sene ingiltere lig 2 ekiplerinden Cheltham Town 'a kiralanıp 11 kez kaleyi korumuştur. Fakat şimdiden ingiltere milli takımının sırasıyla u16-u17-u19-u20-u21 formalarını toplamda 26 kez sırtına geçirmiş olması bizlere gelecek vaad ettiğinin bir göstergesi kolay kolay iyi kaleci çıkarmayan ingiltere milli takımının ileride dermanı oalbilir belkide. Videoları burada kararı siz verin.

                        İspanya u17 ile yapılan maçtaki performansı için tıklayınız






Alphonse Aréola  = 27 Şubat 1993 doğumlu Filipin asıllı fransız kaleci. Kendisi hakkında pek bilgi bulamasamda FM serileri aracılığı ile kendisinin dünya çapında bir kaleci olacağı hissiyatına kapılmış bulunmaktayım zaten şu genç yaşında PSG 'nin 3. kalecisi ve Fransa u19 'un as kalecisi potansiyeli hakkında azda olsa görüş bildiriyor. Kulüpler bazında henüz PSG B takımı hariç maça çıkmaması biraz tecrübe gerektiğinin habercisi.






Stefanos KAPİNOS = 18 Nisan 1994 doğumlu yunanistanlı kaleci. Şans insana bazen güler derler ya işte bu çocuğunda hayatı o şans denen illetle gülmekte şu anda. Her ne kadar 2010 yılından itibaren Yunanistan u19 takımında forma giysede bu yaşta Panathinaikos gibi bir yunan devinin kalesini kapacağı beklenmiyordu kendisinden ta ki 17 eylül 2011 de ki PANA - Atromitos maçında 1986 doğumlu 2007 yılından beri yedek kaleci olup sadece 6 maçta forma giymiş Karnezis 'in topa ceza sahası dışında elle dokunup kırmızı kart görmesinden sonra kaleyi devralmasıyla başladı şu geçtiğimiz 4 aylık sürede Panathinaikos 'un birinci kalecisi oldu , 17 kasım 2011 de Yunanistan -Romanya maçında yunanistanın kalesini koruyarak a takımda forma giyen en genç oyuncu ünvanını aldı. Gelecekte şans daha ne kadar gülecek bilinmez ama yunanistan basını tarafından yeni nikolopolidis olarak tanımlanması beklentileri gözler önüne seriyor galiba.




Yazımızın ilk bölümünü burada bitirirken bu yazının ikinci bölümünde yine sizlerle görüşmek üzere diyerek esenlikler diliyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder