21 Ocak 2012 Cumartesi

Onlar gelişçek büyücek benim başım göğe mi ericek? Vol 2 Türkler

 Merhaba sevgili futbol severler sınavlarla boğuştuğum şu haftalarda nefes aldığım şu haftasonu uzun bir ara verdiğim oyuncu tanıtımlarıma dönüp arayı açmamak istedim. Bu yazımda sizlere ilerleyen yıllarda isimlerini ileride sık sık duyabileceğimiz , olum bu adamı neden milli takıma almamışlar bilmem hangi ülkeye kaptırmışlar bu gurbetçiyi diyeceğimiz türk pasaportlu oyuncuları tanıtacağım =

Kerem BULUT = 2 mart 1992 Avustralya doğumlu türk asıllı forvet. 2008 'de Sydney FC genç takımında başlayan futbol kariyeri 27 maçta attığı 13 golle parlamıştır. Bir kaç avrupa takımı tarafından denenmesine rağmen beğenilmemiş ancak o zaman ki hocası çek Vítězslav Lavička tarafından çek takımı Mlada Boleslav tarafından transfer edilmiştir. Kendisi şimdilerde Boleslav formasıyla çokta parlayamasada u-20 dünya kupasında Avustralya formasıyla ortaya koyduğu performansla bana Burak YILMAZ tarzı Winger Striker ( kanattan bindirme yapan forvet) olduğunu anımsattı. Bitirici vuruşlarını biraz daha geliştirmesi gerektiğide gözlerden kaçmayan bir gerçek ayrıca. Tip olarakta tam bir gurbetçi görünümü var diyerek sizlere 2 videosunu sunuyor ve bu çocuğun ismini bir yerlere not edin diyorum.



Bir iki ek bilgi vermek gerekirse bu genç gurbetçimiz Sydneyde çete olaylarına karışmış mahkemeye çıkarılmıştır diğer taraftan da 2010 yılında Çin 'de düzenlenen u-19 Dünya gençler şampiyonasında 7 gol atarak gol kralı olmuştur.




U-20 Avustralya- Kosta Rika maçının özetinde kendisini 9 numaralı formasıyla takip ediniz efendim ayrıca Kosta Rika'nın 10 numarası Joel Campbell daha iyi olum diyeceğinizi duyar gibiyim turnuvadan 1-2 gün önce kendisini Arsenal kaptı diyerek haberdar etmek isterim sizi.


Yine aynı turnuvada yapılan İspanya-Avustralya maçında kendisini 9 numara ile görüyoruz bu maçta takım olarak silik olan Avustralya'nın tek golünü videoda 4. dakikaya gelerek Kerem'in tek başına neler yaptığını izlemenizi tavsiye ediyorum.

Tahmini değeri =  250.000 € 

Endogan ADİLİ =  3 Ağustos 1994 Basel doğumlu İsviçreli Türk pasaportlu oyuncu. 9 yaşında girdiği Grasshoppers  futbol okulunda 2009-2010 sezonunda piyasaya çıkmış 2 maçta sonradan oyuna girerek takımına 1 gol katkı sağlamıştır. 2010-2011 sezonunda 17 si sonradan oyuna girerek 18 maça çıkmış 3 gol katkı sağlamıştır. Bu sezon ise çıktığı 6 maçta 1 kez fileleri sarsarak daha bu yaşında performansına tecrübe eklemiştir.Kendisinin performans sergilediği bir videosunu bulamadım fakat bir maçta attığı gol sonrası yaşadığı sevinç ilgimi çekti. Buraya tıklayıp izleyebilirsiniz.

İsviçre u17 de oynayan bu genç kardeşimizin evvelsi  sene 16 yaşındayken oyuna dahil olup isviçre liginde oynayan en genç oyuncu sıfatına sahip olduğunuda hatırlatalım.

Tahmini değer = 450.000 € 


Atila TURAN = 10 Nisan 1992 Fransa doğumlu sol bek. Kendisini FM 2010 'da keşfedip çok ucuza kapatmış 2 sene sabrettikten sonra uçuk paralara Manchester Uni. , Juventus , Milan gibi takımları peşimden koşturmuştur bu oyuncuyu satmak için. Fm derse doğrudur felsefemizin %80 tahminleri tuttuğu için vardır hayır deyip takibe almıştım kendisini sonra Fenerbahçe , BJK ilgilendi diye haberler çıktı basında fakat sezon başında Atila 'yı kapan takım portekiz temsilcisi Sporting LİSBON oldu. Şu sıralar kendisini Beira  MAR  'a kiralasada ileride potansiyeli geniş bir oyuncu olarak söz ediliyor. Zaten kendisinin Fransa A milli takımı hariç Fransanın bütün futbol milli takımı oluşumlarında bulunmasıda nasıl bir oyuncu olacağının göstergesidir bana göre.



Yazımı bu 3 guurbetçimizi tanıttıktan sonra bitirirken ilerleyen günlerde benzer tanıtım ve tahminlerime görüşmek üzere diyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder