8 Şubat 2012 Çarşamba

Onlar gelişçek büyücek benim başım göğe mi ericek? Vol 2

    Merhaba sevgili futbol severler yeni yazımla karşınızdayım. Bugün  daha önce yazmış olduğum Onlar gelişçek büyücek benim başım göğe mi ericek? VOL 1 yazımın 2. bölümüyle karşınızda olacağım. Birinci yazımı okumadıysanız BURAYA tıklayarak okuma fırsatı bulabilirsiniz.



      Anderson MARTINS =  21 Ağustos 1987 doğumlu brezilyalı stoper.  1999 yılında Brezilya ekibi Vitoria 'da başlayan futbol hayatı 2003 yılında profesyonel sözleşme imzalamasıyla resmiyet bulur.      4 sene altyapı da oynar 2005 yılında biraz parlamasıyla aynı yıl yapılan U-18 milli takımların katıldığı Japonya Sendai Kupasında şampiyon olan Brezilya takımının kadrosunda yer bulur.       2 sene daha piştikten sonra 2007 yılında Vitoria A takımının ilk onbirindedir artık.       2010 yılına kadar tam 90 maça çıkar. Aralık 2010 yılında Vasco da Gama takımına transfer olur burada da 8 ayda 26 maça çıkar ilk brezilya başarısı olarak 2011 Brezilya kupasını katar.       Ancak artık yabancı ülkelerin radarına girmiştir. Fransa'dan Portekiz'den Almanya'dan kulüpler ister bu genç yeteneği ancak Juninho aklını çeler Anderson'un Katarın yolunu tutar bu genç stoper yeni başlayan Katar liginde 4 maçta 2 gollük bir performans sergiliyor şu ana kadar ancak henüz 24 yaşında olması Katarda çürümemesi gerektiğini düşündürdü bana.

  Oyun stiline baktığımda Türk ligimiz için alışık olunmayan bir stili var. Lucio özentisi defanstan kaptığı toplarla atağa çıkan defans oyuncusu olmayı denemiş Servet ÇETİN ve Fabio BİLİCA 'dan sonra ilaç gibi geliyor bu abimiz. Bileklerine de hakim oluşu vakti zamanında Oscar CORDOBA için bu teknikle ortasahaya koysan oynar nitelemesini yapabiliriz Anderson MARTİNS için. Kafa topu desek o da mevcut. Asıl mevkinin temel özelliği defans yapmaktada usta top kapmak olsun , pozisyon sezmek olsun , kademe yapmak olsun yine Martinste mevcut. 

  Araştırmalarımda fiyatının ortalama Katarda oynaması bizi yanıltmasın 1 - 1,5 Milyon Euro olduğu düşünülürse Anadolu kulüplerimiz için büyük bir mevla olsada tırım tırım defans arayan büyük kulüplerimiz için çokta zor olmasa gerek bu ismi kadroya katmak.

 Birde kendi kendinize fikir oluşturmak açısından Martins 'in bir videosunu koyup ilerleyen günlerde bu oyuncunun akıbetini beklemeye koyulalım.





    Mohammed FELLAH = 24 Mayıs 1989 doğumlu Fas asıllı Norveçli oyuncu. Kariyerine 2006 yılında başladığı Valerenga kulübünde hala futbol yaşantısını sürdürmekte. Şu ana kadar çıktığı 86 maçta sadece 8 golü bulunsa da olaya istatistiki açıdan bakmak bence bu oyuncu için yanlış. Skora isim olarak katkı yapamasada çalımlarıyla hızıyla bir maestro gibi takımını hucüma çıkarıp yönlendirebiliyor. Forvet arkası oynaması kendine oyun akışını yönlendirmek için verilmiş bir anahtar. 

  Bu oyuncuyu ilk izlediğimde aklıma hemen Alanzinho geldi. Fellahta Alanzinho gibi kısa boylu , solak , çabuk bir oyuncu. Her ne kadar Alanzinho dediğimiz oyuncu Trabzonspor 'a istenilen katkıyı veremese de bu tip oyuncuların çoğu takımda aranılan isimler olduğunu biliyoruz.
  Fellah rakep gibi bir sol ayağa , Allah vergisi bir çabukluğa yine bu çabukluğun avantajıyla çalım stiline sahip bir oyuncu. Milli takım bazında Norveç 'i seçen Fellah şimdiye kadar U-15 'ten U-21 'e kadar tam 38 maça çıkıp 9 gol atmıştır.

Tahmini fiyatı =  1.400.000 € 




Omer DAMARI = 24 Mart 1989 doğumlu israilli forvet.  Kariyerine 2006  yılında Maccabi  Petah Tikva takımında başlamış 2011 temmuz ayına kadar hizmet ettiği bu takımda 118 maçta 30 goel imza atmıştır , daha sonra 1,5 Milyon euro karşılığı Maccabi Tel - Aviv takımına geçen Omer buradada kupa maçları dahil çıktığı 38 maçta 20 gollük bir performans sergilemiştir. İsrail milli takım formasını 3 kez giyen Damarinin 3 maçta 2 golü bulunmaktadır. 

  Oyun stiline baktığımızda oldukta çabuk , teknik ve bitirici olduğunu görmekteyiz.

Videosu için tıklayınız


Bu üç ismi tanıttıktan sonra  ilk yazımda tanıttığım Youssef Msakni 'nin Tunus milli takımının Afrika kupasında en çok atan ismi olması ve attığı gollerin klası 9 ocakta daha kupa başlamadan yazımı doğrular nitelikte işte o goller =






 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder