1 Şubat 2012 Çarşamba

Zamanında parladım işsizim abi görün beni !!! Vol 1

Merhabalar efendim bu yazımda da sizlere bakti zamanında iyi kötü bir işler yapmış ama şu anda boşta gezen isimlerin tanıtımı yapacağım belki bir kıpırtı yaparızda anadolu kulüplerinden bir süprizler  gelir bu yazıyla.

Mahamadou Diarra = 18 Mayıs 1981 doğumlu malili defansif ortasaha oyuncusu. Kariyerine Yunanistan'ın OFI takımında başlamış orada kendini gösterip bir sene sonra Hollanda 'nın Vitesse takımına transfer olmuş başarılı geçen 3 sene sonunda tam 3 milyon euro 'ya fransız Lyon 'un yolunu tutmuş. Essien ile süper bir ikili oluşturup 4 sezon sonunda 27 milyon euro 'ya dünya devi Real Madrid'in yolunu tutmuş ve hayatının hatasını yapmıştır. 2 sezon toplamda 63 maça çıktıktan sonra 3. sezon başında dizinde kıkırdak dokusunda bir zedelenme ile tam 7 aylık bir sakatlık yaşamış ve hayatı allak bullak olmuştur geri kalan 3 sezonda sadece 27 maçta oynamış ama yeterli performans alınamadığından dolayı Mourinho 'nun kararı ile yerine alınan Xabi Alonso ve Khedira 'nın takıma katılmasıyla 2011 ocak ayı sonunda kümede kalmaya oynayan Monaco 'ya bedavaya verilmiş ancak 6 ayda sadece 9 maçta forma giyerek performans verememiş Monaco 'nun da düşmesini önleyemeyerek serbest kalmıştır. O gün bugündür hala boşta gezmekte kendisi. 64 kez Mali milli takımı forması giymiştir.



Malkhaz Asatiani = 4 Ağustos 1981 doğumlu gürcü defans oyuncusu. 1999 yılında başladığı futbol kariyerine Gürcistandan 2003 yılında 600 bin euro 'ya Lokomotiv Moskova'nın yolunu tutmuş. 2003 yılından 2011 yılına kadar bu takımda tam 140 maçta 9 gole imza atmıştır. Lokomotiv Moskova'nın yapılanmaya gitme politikasıyla sözleşmesi yenilenmeyerek serbest kalmış şimdiye dek hiç bir takımla anlaşmamıştır. 43 kez Gürcistan milli takım forması giymiştir. Bu tecrübede bir oyuncu bakarsınız ilerleyen günlerde ligimizde görürüz bu kapı gibi defansı.


Fode Mansare = 3 Eylül 1981 doğumlu gineli sol açık oyuncusu nam-ı değer Sarı Şeytan. Eğitimini Ajaccio 'da alsada Montpellier tarafından 2001 yılında kapılmış takımının küme düştüğü 2004/2005 sezonu sonunda 121 maçta 14 gol attığı takımını bırakıp 9 milyon euro 'ya Toulouse 'nin yolunu tutmuştur. Biraz daha piştikten sonra 2008 yılında kariyerinin altın yıllarını yaşayıp avrupanın büyük kulüpleri Werder Bremen , Sevilla , Valencia gibi takımlardan teklifler almış ancak benim parladığım yer burası bırakmam diyerek kariyerine burada devam etmiştir ancak haberi yoktur ki kontratının bittiği 2011 haziran  ayında o bırakmam dediği kulüp sakatlığını bahane ederek sözleşmesini yenilemeyecektir. Toulouse kariyeri ile de 6 yılda 135 maça çıkıp 7 gol atmıştır. Çalımları ve hızıyla çok can yakardı hatırlarım Gignac gol kralı olduysa bu adama borçludur ayrıca. Hala iş yapar mı bilemem ama temeli kuvvetli bu Sarı Şeytanın. 44 kez Gine milli takım formasını terletmiş ve 7 gol atmıştır bu arada.

Oyun stili şu şekildeydi onuda belirteyim ayrıca buraya tıklamanız yeterli videosu için.


Oleguer = 2 Şubat 1980 doğumlu ispanyol defans oyuncusu. Kariyerine Barcelona'nın pilot takımı Gramenet 'te başlayıp 2 yıl burda piştikten sonra Barça kadrosuna dahil edilmiştir. Barca formasıyla ilk defa maçına 2002-2003 yılında Galatasarayla oynanan ve Barcanın 1-0 yendiği maçın son dakikalarında girerek çıkmıştır. 2007 yılına kadar iyi kötü forma şansı bulduğu Barçada sağ bekte de forma şansı bulmuştur ancak 2007 yılında düşürülen Juventus 'tan kadroya katılan Thuram ve Zambrotta onun forma şansını azaltmıştır. O sezona kadar 3 sezonda sırasıyla 36-33-25 maçta giymesinden sonra 2008 yılında 12 maçta forma giymesi artık gitme zamanının geldiğine işaret olmuştur.  3 milyon euro karşılığı Hollanda yollarını tutmuş Ajax 'la imzalamıştır sözleşmeyi o zamanın teknik direktörü Van Basten tam aradığımız defans oyuncusu desede ilk sezon 37 maçta forma giymiş ancak genç yetenekleri geliştirme çabasında olan Ajax 'ta diğer 2 sezonda toplamda sadece 20 maça çıkmış Jan Vertonghen ve Toby Alderweireld 'ın gölgesinde kalmıştır sözleşmeside bittiği için Hollanda 'dan ayrılmış ancak hiç bir takımal anlaşmamıştır. İlginçtir ki hiç ispanya milli takım forması giymeyen bu oyuncu 6 kez Katalunya milli takımı ile maça çıkmıştır. Başarılarında 1 şampiyonlar ligi kupası , 2 ispanya ligi şampiyonluğu , 2 ispanya kupası , 1 hollanda ligi kupası şampiyonluğu yaşamıştır.

 

Thimothee Atouba = 17 Şubat 1982 doğumlu kamerunlu sol bek. Futbol kariyerine Kamerunda başlasada İsviçre'nin N. Xamax 'na transfer olması asıl patlamayı yapmasına vesile olmuştur. 2 sezon geçirdiği Xamax 'ta 46 maçta 2 gol atmış ve 320 bin euro gibi cüzi bir rakama Basel 'e geçmiştir 2001-02 sezonunun devre arasında burada da geçirdiği 3 sezonda 72 maçta forma giyip 3 gol atarak artık büyük kulüplerin radarına girmiştir performansıyla 2004-05 sezonunda 4 milyon euroya Tottenham 'ın yolunu tutmuş fakat çıktığı 18 maçta istenilen performansı yerine getirememiş olacak ki 2 milyon euroya öteki sezon alman ekibi Hamburg 'ta boy göstermiştir. Altın yıllarını geçirdiği Hamburg 'ta başarılı performanslar sergilemiştir. 83 maça çıkmış 1 gol atmıştır ancak yaptığı defansla ancak 2008 yılında Marcell Janssen 'in Hamburg 'a katılmasıyla pabucu dama atılmış bir de sakatlık problemi eklenince iyiden iyiye gözden düşmüştür.  O da kontratının bittiği sene yeni umutlarla Ajax 'ın yolunu tutmuştur. Fakat şanssızlıklar bitmez sezon öncesi kampta sakatlanır yerine genç yetenek Vurnon Anita denenir bakılır ki Anita gelecek vaad ediyor Atouba için kızağa çekilme vaktidir artık. 2 sezonda sadece ve sadece tek maça çıkar bakar ki burda da olmuyor kontratı bitince ayrılır Ajax 'tan ki kendisi hala boştadır. Fiziğiyle ligimizin tam istediği oyuncu niteliğinde kanımca cılız bekler yerine Taiwo tarzı defansif sağlam oynayan sağlam yapılı oyuncularıtercih eden ben denize göre.


Evet bugünlük bu kadar diyerek bu tecrübe abidelerinin sakatlık problemlerine rağmen ligimizde mücadele edebileceğini düşünerek seçerek yazdım umarım ilerleyen günlerde bu oyuncuları ligimizde görürüz Anadolu takımları uyumayın gelmez demeyin şansınızı deneyin!!!

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder